Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Stolní tenis

Ředitel/ka sportu

Ivana Hanušová

E-mail

stolnitenis@specialolympics.cz

Telefon

INFORMACE

Stolní tenis (TT) je sportem, který byl zařazen do programu od vzniku ČHSO v roce 1991. U jeho zrodu byla paní Hana Svobodová, která byla  iniciátorkou pořádání republikového turnaje ve Skřivanech. S turnajem souvisela organizační a manažerská činnost pro rozvoj tréninku v klubech, pořádání postupových soutěží v ČHSO od lokálních po světové, kdy se sportovci již stávají pravidelnými medailisty. Stolní tenis je v základní kapacitě delegace ČHSO na světových soutěžích, a to díky dobré úrovni sportovců i trenérů v klubech, bez nichž by se této úrovně nedosáhlo. V roce 2015 bylo ve stolním tenise registrováno 92 klubů.

První ročník turnaje, který organizačně zajišťoval SK Klokani Hajnice a členové SPMP Dvůr Králové nad Labem proběhl v listopadu 1995. V několika posledních letech již turnaj probíhá v rámci ČHSO – téměř pravidelně v listopadu za podpory města Dvůr Králové nad Labem a ZŠ Na Strži. Tohoto turnaje se účastní v průměru na 100 sportovců asi ze 40 sportovních klubů. V roce 2005 se zde pořádal také Evropský turnaj, kterého se zúčastnilo 21 zahraničních delegací a 22 sportovních klubů ČHSO. V roce 2019 bojovali naši sportovci na světových hrách v Abú Dhabí. Za jejich skvělé výkony přivezli několik medailí. V roce 2021 čítá TT na 252 sportovců z 35 aktivních klubů. V pozici ředitele stolního tenisu byl od roku 1992 pan Otto Vala, díky kterému má turnaj a semináře TT vysokou úroveň. Od roku 2021 převzala funkci paní Ivana Hanušová.

Národní turnaj ve stolním tenise 2021:

 

Stolní tenis

GALERIE