Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Taneční sport

Ředitel/ka sportu

Michaela Turecká

E-mail

tanec@specialolympics.cz

Telefon

INFORMACE

Taneční sport je součástí speciální olympiády od března roku 2019, kdy se představil během světových letních her v Abu- Dhabi. Součástí tohoto sportu jsou všechny taneční styly jako je společenský tanec, streetdance (hip hop, breakdance, electric boogie), scénický tanec (balet, moderní styl, jazz) a speciální kategorie do které řadíme například národní tance.

                Taneční sport nabízí možnost soutěžit v kategoriích jednotlivci, páry, skupiny nebo s unified partnery. Taneční sport je oficiálně spojen se Světovou tanečně sportovní federací (WDSF).

                Do České republiky přišli první vlaštovky tanečního sportu během roku 2021, kdy jsme byli pozvání na první světový šampionát v Rakouském Grazu. Světového šampionátu se zúčastnily dvě sportovkyně Michaela Bláhová a Martina Babičová a obsadili skvělé třetí místo v kategorii dvojic ve speciální kategorii národních tanců.

                V tanečním sportu na nás čeká mnoho nových zkušeností a sportovních úspěchů. Na všechny tanečníky se velmi těšíme, a jsou srdečně vítáni.v

Taneční sport

GALERIE