Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Sjezdové lyžování

Ředitel/ka sportu

Boris Ševčík

E-mail

sjezdovelyzovani@specialolympics.cz

Telefon

INFORMACE

Sjezdové lyžování je jedním z mnoha krásných zimních sportů. Počátek sjezdového lyžování v rámci ČHSO se datuje do roku 1995, kdy bylo uvedeno poprvé v rámci zimních her v Horní Malé Úpě v Krkonoších. V Horní Malé Úpě působíme při zimních hrách od roku 1991, až do současnosti což zimní hry řadí na první místo v délce uspořádaných ročníků v rámci ČHSO. V roce 2022 již 31. Národní zimní hry Speciálních olympiád.

Od roku 2009 i ve vynikající spolupráci  se SKiMU Horní Malá Úpa.

Světová premiéra sjezdového lyžování ČHSO se odehrála v roce 1997 v Kanadě - Blue Mountain.

Aktuálně je registrováno pro sjezdové lyžování v rámci ČHSO:

  • 43 sportovních klubů
  • 191 sportovců
  • 106 trenérů
  • 42 partnerů.

Sjezdové lyžování patří základnímu spektru sportů ČHSO s účastí na zimních světových hrách.

Úspěchy sportovců byly vždy při zimních světových hrách, ať byla výprava jakkoliv početná. V počátcích do roku 2009 se mohlo světových her zúčastnit reprezentační družstvo sjezdařů  v počtu od 2 do 4 sportovců. Zlomem se stal rok 2013 kdy na světové hry v Jižní Koreji v PyongChangu na základě dobré výkonnosti dostalo ČHSO akreditaci pro 9 sportovců. Medailový zisk byl úžasný 20 medailí. Rok 2017 byl neméně úspěšný jako rok 2013 a to tentokrát, při světových zimních hrách v Rakousku – Schladming. ČHSO reprezentovalo 8 sportovců se ziskem 7 medailí.

 

Boris Ševčík

 

 

Sjezdové lyžování

GALERIE