Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Mimořádný úspěch našich sportovců na olympiádě v Berlíně

Mimořádný úspěch našich sportovců na olympiádě v Berlíně

Berlín, 26. 6. 2023

V Berlíně byly ukončeny Světové letní hry Speciálních olympiád. Speciální olympiády jsou součástí světového olympijského hnutí. Již více než padesát let se zaměřují na sportovce s mentálním postižením. Hostitelském město přivítalo opravdu velkou sportovní akci – sešlo se 7000 sportovců, 190 delegací a k vidění bylo 26 sportů. Jednalo se tedy o největší světovou akci v tomto roce.

A česká sportovní výprava se rozhodně neztratila. Na olympiádu se probojovalo hned 11 sportů a měla celkem 82 členů.  Badminton, Gymnastika, Bowling, Stolní tenis, Plavání, Atletika, Bocce a kolektivní Pozemní hokej, Volejbal a Fotbal.

„Světové hry jsou vždy svátkem pro všechny. Na sportovištích je vidět vše co ke sportování patří – píle, emoce, snaha o maximální výkon.  Berlín se své hostitelské role ujal na výbornou v duchu své sportovní historie. Nasazení pořadatelů zaslouží velké poděkování. „ uvedla Národní ředitelka Českého hnutí Speciálních olympiád Mgr. Dagmar Dědková

A jak to bylo tedy řečí čísel:

8 zlatých, 12 stříbrných, 6  bronzových – celkem 26 medailových umístění a celá řada umístění do 7. Místa.

„ Naše čtyřletá příprava přinesla ovoce v podobě maximálních výkonů a osobních rekordů přetavených v 26 cenných kovů a další řadu vynikajících umístění. Je to výsledkem skvělé společné práce našich trenérů a píle našich sportovců. Všichni zaslouží velké poděkování i pozornosti ze strany společnosti. Věříme, že můžeme inspirovat všechny kolem, že sport nezná hranice.“ dodal Mgr. David Bělůnek, Sportovní ředitel

Po slavnostním zakončení se naše výprava vrací domů, očekávaný návrat je okolo 13:00 hod. Děkujeme Všem za podporu.

Webové stránky: www.specialolympics.cz

Kontakt pro tisk: - Mgr. David Bělůnek, tiskový mluvčí a Sportovní ředitel

 

 

 

 


Autor: (26.06.2023)