Světové hry úspěšně pokračují

Světové hry úspěšně pokračují

Olympijské studio č.3

 

Bocce

Dnes do olympijských bojů zasáhla Ivana Gálová v jednotlivcích bocce, byla rozlosována do skupiny F-9, spolu s hráčkami z Malajsie, Dominikánské republiky a Zambie. Čekaly ji zápasy „každý s každým“. Soupeřky byly nad její síly, ve skupině skončila čtvrtá a zítra bude bojovat se soupeřkou z rozehrávek ze třetího místa, Nurul Aishira z Malajsie o bronzovou medaili.

Ve volném čase jsme stihly fandit děvčatům na stolním tenise a také se po soutěži vydaly na cyklistiku, tam se nám ale nepodařilo zastihnout naše závodníky v soutěži.  

 

Cyklistika

Pro cyklisty byl dnešní den opravdu velmi úspěšný. I přes velmi vysoké teploty se jim dařilo, a v časovce na 2km vybojovali čtyři medaile. Jarmila Válková, Zuzana Filoušová, Václav Vorlíček získali zlato, a Petr Konečný získal stříbro. Lepší výsledky jsme si snad ani nemohli přát. Všem cyklistům gratulujeme k jejich úspěchům a přejeme hodně štěstí do dalších dnů.

 

Stolní tenis

Dnes 21.6.jsme hrály finálové zápasy žen Unified. Probojovaly jsme se celkem do těžké šestičlenné skupiny. Spojené arabské emiráty jsme porazily 3:1, s Japonskem jsme prohrály 1:3. V boji o medaili jsme nakonec ve velmi napínavém zápase podlehly 2:3. Atmosféra v tomto zápase byla neskutečná. Vybojované 4.misto nám přesto udělalo obrovskou radost a jsme na sebe pyšní.

 

Badminton

Středa byla pro badmintonisty volným dnem. Nečekal nás žádný zápas, ale to neznamenalo, že budeme odpočívat. Dopoledne jsme navštívili zdravého atleta a odpoledne jsme šli podpořit naše kamarády na stolní tenis a pozemní hokej.

Bowling

no jsme věděli, že nás čeká důležitý středeční den – finálová kola dvojic. Po velmi povedeném rozřazovacím kole nejprve nastoupili muži, ve složení Petr Skála a Vladislav Svoboda. Těžká konkurence měla vliv na jejich velmi pěkné sedmé místo. Petr Skála nahrál pěkných 267 bodů a Vladislav Svoboda 364 bodů (celkový počet 631 bodů), což jim vyneslo sedmé místo ve skupině. Po obědě nastoupily ženy – Martina Vinšová a Alena Urbanová. Jejich hra ukázala, že na tento den byly připraveny jak po fyzické, tak po psychické stránce. Martina Vinšová nahrála 225 bodů a Alena Urbanová krásných 394 bodů (celkový počet 619 bodů) . Toto skóre jim zajistilo první místo – zlatou olympijskou medaili!

Cesta na hotel byla veselá, plná dojmů a už teď se těšíme na páteční ženské a sobotní mužské závody jednotlivců.

 

Fotbal

Česká Republika - Monaco  0:4 (0:3)

V jediném úterním zápase nás čekalo Monako. To zatím ještě neztratilo ani bod a my jsme zjistili proč. Soupeř byl ve všem lepší, dovolil nám jen několik zakončení z větší vzdálenosti. V semifinále olympijského turnaje pak nastoupíme proti domácímu Německu.

 


Autor: (22.06.2023)