Berlín 2023 Olympijské studio č.1

Berlín 2023 Olympijské studio č.1

Než se naší sportovci pustí do sportovního zápolení přímo na olympiádě, absolvují program v hostitelském městě, kterým je pro naší delegaci Řezno v Bavorsku. Cílem programu je sportovce seznámit s kulturou pořadatelské země, ale také nabídnout možnost tréninku pro jednotlivé sporty. Aktivity v Řezně byly zahájeny slavnostním přijetím na radnici, kde nás uvítala celá řada zástupců města a místních společenských organizací. Pro naše sportovce byl po celé dva dny připraven zajímavý program. „Nejvíc se mi líbila prohlídka města s katedrálou a také společný trénink,“ řekl Jan Šimák, hráč týmu fotbalu. Kromě toho si naši sportovci užili společenský večer, trénink jednotlivých sportů, volný čas ve městě, hudební vystoupení. Bylo zajímavé sledovat, jak velmi podobně jsou nastaveny inkluzivní aktivity pro sportovce v Německu a v České republice.

Další den nás hostil okres Kelheim - připraveno bylo sportovní vyžití - ve formě  zábavných sportovních aktivit. Tady došlo i k vzájemnému propojení místních a našich sportovců. A že bylo skutečně veselo! Následovala návštěva místního kláštěra a projížďka lodí. Byla i možnost nahlédnout do školského a sociálního zařízení, které se stará o místní děti a mládež. Prohlídku zakončilo hudební vystoupení a společný tanec. 

A pak už přišel čas na loučení a jaké by to bylo loučení v Bavorsku bez místní dechové hudby. Prostě program hostitelského města se skutečně povedl. Energii načerpanou v hostitelských městech určitě využijeme při zápolení o medaile na Světových hrách. A teď .... vyrážíme do Berlína. 

 

Fotografie: 

Řezno: https://eu.zonerama.com/SOCZ/Album/9922997

Kelheim a okolí: https://eu.zonerama.com/SOCZ/Album/9923012

David Bělůnek


Autor: (15.06.2023)